Collega vervoerderOver de collega`s

Met onze collega`s is een samenwerkingsverband van 13 vervoerders, die verspreid door Nederland gevestigd zijn. Het principe van de samenwerking is een dagelijkse uitwisseling van kleine zendingen waardoor ieder afzonderlijk lid een overnight-distributie door heel Nederland aan al zijn opdrachtgevers kan bieden, en dat zelfs voor hele kleine zendingen. Door de manier van samenwerken en de platte organisatie is dit transport ook tegen 'het juiste prijskaartje' aangeboden worden.

Binnen het systeem worden jaarlijks ruim 2.500.000 zendingen vervoerd door de 13 leden, die voor de distributie samen dagelijks 125 vrachtwagens voor op de weg hebben. wij zijn dan ook dagelijks present in alle grote en kleine steden en dorpen van Nederland.

Onze collega`s zijn gecertificeerd volgens ISO 9002. Een voorwaarde hiervoor is dat ook alle leden in het bezit zijn van een ISO certificaat.

Ieder lid heeft zijn eigen verzorgingsgebied op basis van postcoderegio's. Binnen die regio verzorgt ieder lid de distributie voor alle andere leden. Hierdoor wordt een bundeling van goederen teweeggebracht die van enkele duizenden afzenders afkomstig zijn.

De goederenstroom tussen de depots die hiervoor noodzakelijk is wordt nachts gerealiseerd. Alleen voor dit interdepot-verkeer worden 's nachts ruim vijftig onderlinge ritten gereden door de depots.

De voordelen van deze bundeling op het gebied van milieu zijn evident, maar ook wordt op deze manier het hoofd geboden aan het steeds grotere probleem van congestie. De goederen zijn immers 's morgens reeds in de buurt van hun bestemming!